Kako doći do kredita ako ste na "crnoj listi zajmoprimaca"?


Mnogo ljudi vodi bitke sa problemom poput ovoga. Naime, banke odbijaju kredit bez objašnjivog razloga. Čini se da kreditna istorija osobe nije loša, a prihodi su mali ali stabilni. Međutim, kažu da je na crnoj listi.

Uvjeravamo vas: ne postoji jedinstvena „crna“ lista zajmoprimaca❗

Jedna od najdugovječnijih financijskih priča može se nazvati pričom o postojanju "crne liste zajmoprimaca", koju banke drže zajedno pa s vremena na vrijeme, na nju dodaju neželjene klijente. A onda pogledaju na listu da bi provjerili da li da vam daju kredit ili ne.

Ne biste trebali gledati sve banke na isti način. Svaka banka će različito procjenjivati ​​vas i vašu kreditnu historiju. Štaviše, nivo prihoda i odsustvo zaostalih obaveza samo su početak.

Na primjer, na vrijeme zatvoren zajam kod MKO će imati pozitivan učinak na odobravanje zajma u jednoj banci, dok druga banka neće ni istražiti da li ste novac vratili MKO na vrijeme. Negativno će ocijeniti samu činjenicu vaše posjete MKO.

Kriterijumi za ocjenjivanje kupaca mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku. Ne tako davno, mnoge banke su značajno smanjile broj odobravanja kredita i pooštrile zahtjeve za klijente. U takvoj situaciji, bilo kakav registar "dobrih" ili "loših" zajmoprimaca bio bi jednostavno beskoristan.


Zašto vam nekoliko banaka odbija kredit odjednom❓

Najvjerovatnije ste se prijavili onim bankama u kojima ne biste dobili kredit. Rješenje se ogleda u tome da provjerite vjerovatnoću odobrenja kredita u banci PRIJE nego što se tamo prijavite za kredit. Zatim, pošaljite zahtjev za kredit samo onim bankama kod kojih je veća vjerovatnoća odobrenja.


Kako možete provjeriti vjerovatnoću odobrenja kredita unaprijed❓

Uskoro ćete na našoj web-stranici moći pronaći odjeljak "Čarobnjak za odabir zajma", gdje možete provjeriti i odmah dobiti pojedinačni izračun vjerovatnoće odobrenja zajma u različitim bankama. 


Ispunjavanje upitnika vas ne obavezuje ni na što. Ako na popisu vidite uvjete koji vam se sviđaju, pošaljite zahtjev za kredit. U suprotnom, ne podnosite zahtjev. Tako ćete odmah znati u kojoj banci vas čekaju, a gdje je bolje da se ne prijavite.


Očekujte našu novu uslugu u septembru!