Kako doći do mikrokredita bez posljedica?Mikrokrediti postaju sve popularniji -  mali zajam na kratko može pomoći u hitnim slučajevima, ali i pretvoriti se u ozbiljne probleme.


Saznajte kako na siguran način doći do mikrokredita.


Po čemu se mikrokredit razlikuje od klasičnog kredita?

🔸 Ukupan iznos mikrokredita je obično mali - u prosjeku do 2.000 KM;

🔸 Uslovi mikrokredita su kratki - obično do nekoliko sedmica;

🔸 Mikrokrediti se izdaju po visokoj kamatnoj stopi - do 1% dnevno, odnosno do 365% godišnje, a nekad i više;

🔸 Mikrokrediti se izdaju samo u KM;

🔸 Mikrokredite ne možete uzimati uz zalog Vaše imovine.


Prije uzimanja kredita, još jednom procijenite razloge  ‘za’ i ‘protiv’ i odlučite da li Vam je potreban takav novac - novac koji ćete morati vratiti s kamatama.

Ako imate dobru kreditnu historiju i imate vremena za prijave i papirologiju, razmislite o klasičnom gotovinskom zajmu - danas banke nude vrlo atraktivne kredite po povoljnim cijenama.

Možete odabrati kredit, uzimajući u obzir sve pojedinačne nijanse, odabirom jedne od banaka na našoj web-stranici.

Ako niste sigurni da će banka odobriti kredit ili nemate vremena, a trebate novac što prije - dignite mikrokredit.


Kako odabrati pouzdanu MKO?

✔️ Provjerite da li MKO ima sve potrebne licence. To se može učiniti putem registra Agencije za Bankarstvo ili odabirom MKO sa popisa na našoj web stranici.

✔️ Prije potpisivanja ugovora, pažljivo ga pročitajte i provjerite postoje li dodatni uslovi i provizije koji će utjecati na konačno isplatu mikrokredita.

✔️ Navedite puni trošak zajma - to mora biti naznačeno na prvoj stranici Vašeg sporazuma.

Važno je znati da neke banke prilikom odlučivanja o odobravanju zajma uzimaju u obzir činjenicu da ste kontaktirali MKO.

Čuvajte sve račune i  potvrde o uplati mikrokredita kako biste, u slučaju spora, mogli dokazati da ste ispunili sve svoje obaveze.

Ako Vas gore navedeno nije uplašilo i unatoč tome ste odlučili uzeti mikro kredit, odaberite pouzdanu MKO. Naša web stranica će Vam pomoći da pronađete pouzdanu MKO i sebi osigurate mikrozajam. Da biste to učinili, samo kliknite na link - Mikrokreditne organizacije na našoj web stranici.