Kako uštedjeti kupovinom KASKO osiguranja?Želite kupiti novi automobil, pa čak i na kredit? Ne zaboravite na KASKO!

Na tržištu postoji veliki broj ponuda polisa cjelovitog osiguranja. Mogu se podijeliti u tri skupine: KASKO s potpunim pokrićem, Mini-KASKO i KASKO s franšizom.


Koji tačno KASKO odabrati u cilju efikasne zaštite i uštede novca? Pogledajte u nastavku: 👇


Minimum iz mini KASKO.

Najpovoljnija opcija je - mini KASKO. To je paket ponuda s određenom skupinom rizika, opcija i fiksnim troškovima koji pokrivaju rizike, poput nesreća s identificiranim krivcem. 

S druge strane, potpuno KASKO osiguranje pokriva sve rizike (štetu, ukupan gubitak i krađu) pa samim tim i košta više.


Šta je bolje: KASKO s franšizom ili mini-KASKO?

Potpuna polisa KASKO osiguranja za automobil vrijedan 70.000 KM koštat će vlasnika u prosjeku 4.000 KM, a sa franšizom od 10% - u prosjeku 3.000 KM, dok će Mini-KASKO koštati znatno jeftinije (1400-1600 KM). 

Međutim, što se tiče atraktivnosti za potrošača, mini-KASKO može biti inferioran u odnosu na osnovni KASKO sa franšizom, jer skraćena usluga ima ograničeno pokriće (rizike), obzirom da osiguranje često ne pokriva pune troškove automobila.


Gdje se isplati kupiti?

Sa KASKO osiguranjem možete uštedjeti ne samo na pravilno odabranim rizicima, već i na pravilnom izboru mjesta kupovine polise.

Autosalonima se više isplati prodati skuplji proizvod, nego jeftini mini-kasko. Mini-kasko osiguranje može se kupiti za 1.400 - 1.600 KM, a u autosalonu čak za više od 2.000 - 2.500 KM, ovisno o automobilu.

Postoji još jedan faktor - psihološki. Ako kupite KASKO u pravom autosalonu, već sljedeći dan shvatit ćete da ste preplatili polisu više od 1 000 KM. Stoga ima smisla proučiti ponude i cijene na tržištu.


Na našoj web stranici pronaći ćete sve vodeće osiguravajuće kuće u BiH gdje ćete moći analizirati njihove ponude.

Javite nam se, rado ćemo vam pomoći!